fotolijn

Welpen

De welpen is een groep voor jongens en meiden van 7 t/m 11 jaar. De welpen leven in het jungleboek verhaal. De jongens en meiden in deze speltak worden welpen genoemd. Zij leren door het spel om samen te spelen en de natuur te waarderen. Net als Mowgli in het jungleboek alles leert over hoe te overleven in de jungle van Baloe, leren de welpen dit van hun leiding. Alle leiding binnen de welpenspeltak hebben een jungleboeknaam zoals Baloe, Bagheera en Hathi. De leiding wordt zo aangesproken door de welpen.

De welpen komen om de zaterdag van 09.30 uur tot 12.00 uur bij elkaar in het clubgebouw van Scouting Jan Joosten. Tijdens deze opkomsten doen wij allemaal leuke activiteiten. Elke keer weer wij iets anders. Bij de welpen doen wij vooral heel veel verschillende buitenspelen. Ook doen wij echte scoutingactiviteiten zoals knopen, pionieren, vuurstoken, routetechnieken en koken.

Verder zijn er leuke groepsactiviteiten, zoals de JOTI, BP-dag en de opendag. Wat al die afkortingen inhouden, leer jij vanzelf. Ook hebben wij een keer per jaar een weekend. Dan wordt er met alle welpen een weekend overnacht op het clubgebouw. Wij maken er dan met zijn allen altijd één groot feest van en er gebeuren altijd heel veel leuke en spannende dingen.

Opkomsttijden

Zaterdag ochtend: 9:30 - 12:00

Zie voor verdere details de agenda