fotolijn

Insignes

Sinds 2011 kent Scouting Nederland nieuwe insignes voor de scouts. Er zijn drie fases:

  • De basisfase
  • De verdiepingsfase
  • De specialisatiefase.

Zo kun je jouw kennis en vaardigheden steeds verder uitbreiden terwijl je werkt op je eigen niveau met een constante uitdaging.
Je begint met het behalen van insignes in de basisfase, vervolgens ga je verder met de verdiepingsfase om uiteindelijk de specialisatiefase te bereiken. De basisfase beslaat ongeveer het eerste jaar bij de speltak, de verdiepingsfase sluit hierop aan en wordt gedaan in het tweede jaar bij de speltak en de specialisatiefase beslaat de laatste twee jaar dat een scout bij deze speltak zit. Deze periodes zijn een richtlijn, ze liggen niet vast omdat iedereen er sneller of langzamer doorheen kan gaan.
Insignes Scouts

Challenges

Bij elk insigne moet je drie van de vijf challenges met succes uitvoeren om het insigne te kunnen behalen. Je kunt zelf kiezen welke challenges je wilt doen. De invulling van deze challenges staat niet volledig vast. De challenges worden voor een groot deel aangeboden door de leiding in het reguliere wekelijkse opkomsten en worden individueel, in ploeg- of troepverband uitgevoerd. Je bent per insigne ongeveer twee opkomsten bezig met het behalen van de challenges. Maar, tijdens een zomerkamp of weekendkamp kun je in veel gevallen meerdere challenges uitvoeren.

Overal insignes behalen

Doordat het insignesysteem in heel Nederland hetzelfde is, kun je op meerdere plaatsen insignes behalen. Ook tijdens landelijke Scoutingactiviteiten als de HIT of de Nationale Jamboree kun je insignes halen.

Plaats van de insignes op de Scoutfit

De vaardigheidsinsignes worden op de linkermouw gedragen.