fotolijn

Scouts

Scouts zijn jongens en meisjes die lid zijn van Scouting en tussen de 11 en 14 jaar zijn. Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen.Kamperen in je eigen tent. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts  wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten?

Ontwikkel je eigen mening

Om een mening te kunnen hebben, moet je dingen weten. Je wilt weten hoe de natuur in elkaar steekt. Je wilt weten hoe vies of schoon het water van de grevelingen is. Waarom Max Havelaar koffie beter is. En als je genoeg weet, mag je een mening hebben. Bij Scouting mag je zeggen wat je vindt. Ook als je 11 bent.

Gebruik je talenten

Een Scout ontwikkelt z’n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken… je kunt het zo gek niet bedenken. Te veel om hier te noemen dus.

Verder kijken dan je neus lang is

Scouts zijn nieuwsgierig naar hun omgeving. In binnen- en buitenland. Zij willen van alle culturen in de wereld iets leren. En dat kan makkelijk, want in bijna alle landen zijn er Scouts die jou ook graag willen leren kennen.

Natuur

Geen beter leven dan buitenleven. Een Scout kan niet zonder de natuur. En dus ben je daar zuinig op. Dat is ook iets wat je belooft als je bij Scouting komt.

Samenwerken

Als je lid wordt van een scoutinggroep krijg je te maken met je eigen patrouille. Het is een groepje van ongeveer vijf Scouts waarmee je veel gaat samenwerken. De een is een kei in het oriënteren, de ander heeft binnen vijf minuten het vuur branden. In een patrouille  leer je van elkaar. Je zult merken dat de anderen in de patrouille rekening met jou houden. Ze hebben iets voor je over. Dat komt omdat je iets moet beloven als je Scout wilt worden. De laatste woorden van die belofte zijn belangrijk: Jullie kunnen op me rekenen.

Patrouilles

De 15 jongens zijn verdeeld in 3 ‘patrouilles’, de Vossen, Wolven en de Leeuwen. In elke patrouille is 1 PL aanwezig, dit is de Patrouille Leider en een APL, de Assistent Patrouille Leider.

Op kamp

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen patrouille in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Dikke vrienden worden. Wat kan je van leiding verwachten? De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de Scouts een eigen clubhuis hebben. Dat er een plaats is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

Ontdekkingsreis

Je hebt het nu wel door: plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek jede wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je straks 14 bent en naar de Explorers gaat, kan jij zelfstandig beslissingen nemen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar heb je voor de rest van je leven voordeel van.

Opkomsttijden

De opkomsten zijn ‘s zaterdags van 09.30 tot 12.00 uur. Kom op tijd, zodat we ook op tijd kunnen beginnen. Als er afwijkende opkomsttijden of –plaatsen zijn, dan weet je dat natuurlijk al vooraf.

Tenslotte

Heb je vragen of opmerkingen? Na de opkomst is er altijd tijd voor een gesprek. Je kunt ons ook bereiken per mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.